Pečení na víkend podle Černá jak noc: Čokoládové cookies
Na tento víkend jsem si pro vás připravila recept na vláčné sušenky z kokosové mouky, tudíž jsou bez lepku. Chutnají skvěle se sklenicí ovesného mléka.
Text: Lenka Skarupová

vjvjhvj

Ingredience na 10 kusů:

  • ¾ hrnku kokosového cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ hrnku kokosového oleje (100 ml)
  • ¼ hrnku rostlinného mléka
  • vanilka (semínka z půlky lusku)
  • 140 g kokosové mouky
  • ½ lžičky prášku do pečení
  • 100 g veganské čokolády

gvjvjvjghbkbvh

Postup: 

  • Ve větší míse smíchejte cukr, sůl a rozpuštěný kokosový olej. 
  • Přidejte mléko a vyškrábnutá semínka z vanilky. Promíchejte metličkou. 
  • Poté postupně přidávejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Jemně promíchejte.
  • Nakonec nasekejte nožem čokoládu na malé kousky a přidejte do těsta. 
  • Mísu s těstem zakryjte fólií a dejte do lednice na 30 minut.
  • Jakmile je těsto odležené, rozehřejte troubu na 180°.
  • Těsto rozdělte na 10 kousků a ty pak tvarujte nejprve do kuličky a nakonec je rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkněte kouli do placky. 
  • Sušenky by měly být asi 0,5 - 1 cm vysoké.
  • Sušenky pečte asi 12-15 minut do zlatohnědé barvy. 
  • Nechte je vychladnout na plechu, jelikož teplé budou velmi křehké. 
  • Poté je servírujte s mlékem, nebo jen tak!

khbkb

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz.