Pryč s plasty! Známe firmy, které je nepotřebují

Jistě jste zaznamenali boom okolo zbytečných plastů, většího zaměření se na ochranu životního prostředí a trend kovových brček a vlastních kelímků na kávu. Taky je máte? Záleží vám na budoucnosti naší planety? Pak vás článek o tom, které firmy plasty nepotřebují, nesmí minout.

OBCHODY NEBALENO A BEZ OBALU

Nakupování bez výčitek a navíc se svědomím, že pomáháte naší planetě. To prostě chcete! Jediné, na co myslete, až sem půjdete, je prostorná taška a vlastní nádoby, které mějte s sebou. Koupit zde můžete vše od pracího prášku až po tělové mléko. Jen je musíte mít do něčeho dát. Prodávají se totiž, jak název obchodu napovídá, bez obalů. 

BEZPLASTOVÁ ULIČKA NA ROHLÍK.CZ

Zákazníci, kteří si objednávají na portálu rohlík.cz, se také dočkají bezplastových výhod a to v podobě takzvané „bezplastové uličky“. Pokud tuto možnost při nákupu zakliknete, tak se vám zobrazí pouze ty výrobky, které nejsou baleny do plastů. Rohlik.cz je dlouhodobě firmou, pro niž je ekologická zodpovědnost jednou z priorit. Svůj sortiment proto největší český on-line supermarket také aktuálně rozšiřuje o dřevěné a papírové kelímky, tácky či příbory, jimiž nahrazuje ty plastové.

KAVÁRNY STARBUCKS A COSTA COFFEE

Dost bylo papírových kelímků, jejichž vnitřní vrstva je tvořena plasty. Ano, každé z nás udělá radost ručně psané jméno se srdíčkem na kelímku vašeho latté, ale jsou tu i jiné možnosti. Jako například nákup ještě stylovějšího a kvalitnějšího tumbleru, který když přinesete do zmíněných řetězců, nejenže ušetříte životní prostředí, ale také něco málo z ceny. Například ve Starbucks dostanete díky vlastnímu kelímku slevu 10,- Kč na každý nápoj.