Na sklenku: 5 nejstylovějších míst, kde vám naservírují nealko drink

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Alma

Dodržujete suchý únor? V Almě si můžete mimo jiné pochutnat na čtyřech originálních mocktailech, které jsou v nabídce celý měsíc. Hořký pomeranč je sycený sladko-hořký nealko twist na klasický aperitivní Negroni s černým čajem a nealko Martini pro plnější chuť. Citron + Pepř představuje svěží twist na citronádu s domácí citrusovou kombuchou a růžovým pepřem. Whey Sour je kyselejší koktejl, který připomíná oblíbenou Margaritu, a potěší kombinací agávového destilátu, fermentované syrovátky, zeleného jablka a černého kardamomu. Pro ty, co mají chuť na něco sladkého, je tu Dill With It – klarifikovaný milk punch s mrkví, koprem a fíkovým listem, připomínající lahodný tekutý dezert. 

Mohlo by se vám líbit

První ELLE Breakfast Club v tomto roce se blíží!

Letos se poprvé setkáme v krásných prostorách vyhlášené cukrárny Myšák na Vodičkově ulici – zapište si do diáře datum 18. 2. Přijdou si na své nejen milovníci sladkého a vytříbené gastronomie, ale i inovátorské duše. Půjdeme totiž ve šlépějích jejího zakladatele Františka Myšáka a zaměříme se na inovace – tentokrát v péči o vlasy, které představí značka Kérastase. Máte se na co těšit!
elle.cz

 

Forbina bar

Marná opatrnost, Madame Butterfly, Robot radius a Kráska a zvíře, v únoru hrají nealko drinky hlavní roli i v nabídce baru Forbina. A ani nealkoholické drinky se nevyhnuli divadelní dramaturgii, která je Forbíně vlastní. Vychutnejte si koktejlové menu v prostorách, které jsou nominovány na několik designových oceněních a sbírají komplimenty od těch nejpřísnějších kritiků. Potkáme se za oponou!

 

Liquid office

Rozhodně vás nečeká kancelářské prostředí, co vás však nemine jsou výborné drinky v režii mladšího bratra slavného Hemingway baru. Jejich nealko nabídka se těší oblíbenosti a je z čeho vybírat. Mezi naše oblíbence patří Sober Botanista a Office Lemonade. Povolte si kravatu, vychutnejte si první doušek a ráno bez kocoviny.

 

Štangl

Degustační večeře s lehkou hlavou, no nezní to lahodně? Ve Štanglu se u kulatého stolu můžete oddat řemeslu kuchyně, která sbírá suroviny z lokálního pole, divoké přírody a jejich vlastní hydroponické farmy a pracuje s ušlechtilými plísněmi i fermentací. Jídla jednoduchá na pohled, ale komplexní svou přípravou, jsou pečlivě spárovaná s nealkoholickými koktejly. Dobrou chuť!

 

Bar, který neexistuje

Lidi z Brna se vyznají a umí i nealko drinky. V jejich suchém menu nechybí klasika bezedný Blue Indigo – z bergamotového a juzu pyré, grepového džusu, sody a s ledem.   obarveným bylinou klitorií ternatskou. Ani milovníci G&T nezůstanou na suchu, i pro ně ve vyhlášeném brněnském baru existuje alternativa v podobně nulaprocentního ginu i Adult Sody. Takže se pohodlně usaďte ve vlaku směr Brno a s klidem v duši rozjímejte nad tím, že opravdu nemusíte dnes večer pít.

Zdroj článku: