15 způsobů, jak si snadno chránit pleť před UV zářením

Každý dermatolog, kosmetička, make-up artista, prostě všichni, co pracují s pletí, vám potvrdí, že nejdůležitější pro krásnou a zdravou pleť je odličování, hydratace a ochrana před UV zářením. Zejména to poslední máme tendenci ve velkém přehlížet a ochrana před sluníčkem nás zajímá jen před odjezdem na dovolenou. Pravda je taková, že sluníčko svítí celý rok a tak je potřeba se před ním i chránit. Dobře, zima byla dlouhá a slunečního světla jsme si moc neužili, ale teď je všechno jinak. S jarem přišel čerstvý vzduch a (konečně) sluníčko. 

O nebezpečí UV záření na pleť vám tu vykládat nebudeme, všichni o něm víme víc než dost. Je proto na čase s tím opravdu něco dělat. Ne, nemusíte se mazat těmi hutnými opalovacími krémy, které se těžko vstřebávají a o make-upu si s nimi můžete nechat jen zdát. Jde to i jinak. Snadno, rychle a hlavně pohodlně. Jak? Zaměřte se na produkty, které používáte den co den. UV ochranu vám může poskytnout sérum, lehký denní krém, matující emulze, make-up, pudr, korektor i osvěžující sprej. Kde takové produkty najdete?

Podívejte se do dnešní galerie, kde vás čeká 15 super tipů na kosmetiku, která ochrání vaši pleť před vráskami, pigmentovými skvrnami, rozšířenými póry a všemi ostatními věcmi, které způsobuje UV záření.