Jak nosit černou rtěnku nejen na Halloween

Černou rtěnku možná máte spojenou hlavně s nadcházejícím Halloweenem a kostýmy čarodějnic a jiných příšer. Tahle barva rtěnky je však populární čím dál tím víc. V oblibě ji mají i celebrity, jež se s černými rty hrdě procházejí po červeném koberci. Upřímně, červenou rtěnku nosí každý, ale černé rty, to už chce odvahu!

lk

Výhodou téhle barvy hlavně je, že sluší téměř každému. Pamatujte ale na základní pravidlo: když máte tmavé rty, zbytek obličeje naličte jen jemně. Základem je kvalitní make-up, kterým sjednotíte pleť. Oční stíny by měly být nenápadné, vyvarujte se i výraznému líčení očí pomocí tužky. Zaměřte se na obočí, které by mělo mít perfektní tvar a přirozenou barvu. Aby vypadaly černé bezchybně, je potřeba mít zdravé rty. 

A k čemu se black lisptick hodí? Klidně k džínům a mikině, k šatům nebo k saku s krajkovou podprsenkou. Jen opatrně s doplňky. Volte spíš neutrální barvy. 

Pokud nemáte na úplně černé rty odvahu nebo se v tom necítíte dobře, zkuste jemnější, tmavě fialovou variantu nebo vínovou a hnědou. 

kk