V Praze se otevřela restaurace L’Osteria

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevřela svou první restauraci v Česku. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.

Menu restaurace L’Osteria je klasicky italské. Křupavá a tenká pizza obřích rozměrů (o průměru 45 cm) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno podle tajného italského receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.

Čím ještě L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co L’Osterii dělá
L’Osterií,“ říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný a dodává, „je tu živo, městské prostředí a samozřejmě̌ naše láska pro detail – bez ohledu na to, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Když vejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii ve filmu Federika Felliniho. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem – dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně̌.“