Vaření na víkend: Zelný salát s lískovými oříšky

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Jaro už pomalu začíná, ale na zahradě ještě není co sklízet. Červené zelí je sezónní, koupíte ho momentálně na každém trhu a má mnoho benefitů pro tělo. Obsahuje hodně vlákniny, vitaminů C a je skvělým antioxidantem. Spolu s bílým zelím posiluje imunitu, což je v jarním období potřeba. V kombinaci s křupavými oříšky, tymiánem a rozinkami tvoří úžasnou paletu chutí. 

hgchcc

Ingredience:

  • půl hlávky červeného zelí
  • půlku červené cibule
  • hrst lískových oříšků
  • hrst červených hroznů
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • půl lžičky římského kmínu
  • tymián

jhbjbvhjb

Postup: 

  • Zelí opláchněte a nakrájejte jej na tenké nudličky a poté ještě na půl. 
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké kousky (ne úplně nadrobno). 
  • Na suché pánvi opečte krátce lískové oříšky, opatrně je nasypte do utěrky a v zabalené utěrce odstraňte slupky. Odslupkované oříšky nasekejte na hrubo. 
  • V míse smíchejte veškeré ingredience a dochuťte podle toho, zda máte rádi více kmínu, či tymiánu. Rukama salát pořádně promasírujte. 
  • Salát můžete podávat hned, ale pokud jej necháte odležet v lednici do druhého dne krásně natáhne všechny chutě. 
  • Servírujte ho s chlebem, jako přílohu, nebo jen tak. 

jvhjvjvj

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz