Vaření na víkend: Zelný salát s lískovými oříšky

Jaro už pomalu začíná, ale na zahradě ještě není co sklízet. Červené zelí je sezónní, koupíte ho momentálně na každém trhu a má mnoho benefitů pro tělo. Obsahuje hodně vlákniny, vitaminů C a je skvělým antioxidantem. Spolu s bílým zelím posiluje imunitu, což je v jarním období potřeba. V kombinaci s křupavými oříšky, tymiánem a rozinkami tvoří úžasnou paletu chutí. 

hgchcc

Ingredience:

  • půl hlávky červeného zelí
  • půlku červené cibule
  • hrst lískových oříšků
  • hrst červených hroznů
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • půl lžičky římského kmínu
  • tymián

jhbjbvhjb

Postup: 

  • Zelí opláchněte a nakrájejte jej na tenké nudličky a poté ještě na půl. 
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké kousky (ne úplně nadrobno). 
  • Na suché pánvi opečte krátce lískové oříšky, opatrně je nasypte do utěrky a v zabalené utěrce odstraňte slupky. Odslupkované oříšky nasekejte na hrubo. 
  • V míse smíchejte veškeré ingredience a dochuťte podle toho, zda máte rádi více kmínu, či tymiánu. Rukama salát pořádně promasírujte. 
  • Salát můžete podávat hned, ale pokud jej necháte odležet v lednici do druhého dne krásně natáhne všechny chutě. 
  • Servírujte ho s chlebem, jako přílohu, nebo jen tak. 

jvhjvjvj

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz