Miu Miu Club Šanghaj

Otáčivé dveře hotelu Regina se zavřely a kolekce se z Paříže éry belle époque přesunula do Šanghaje 30. a 40. let, transformovaná v čase i prostoru z dekadence Západu do opulentní dekorativnosti Východu.

Prostory Shanghai Club Building korzovalo oslnivé osazenstvo v čele s prvními dámami čínského stříbrného plátna – Chun Xia, Dong Jie, Du Juan, Song Jia, Kara Wai, Wen Qi  – a se speciálními hosty Gwendoline Christie a Juliette Lewis.

Bývalé sídlo jednoho z předních šanghajských pánských klubů je nyní součástí historického hotelu v Bundu. Celé foyer se proměnilo v salon, hosté se rozptýlili mezi starobylé čínské pohovky a postele – hravý odkaz na umístění přehlídky v hotelu – a čekali, co se před nimi odehraje.

O výpravu se postaral scénograf Tu Nan, čerstvý držitel Asijské filmové ceny za svou práci na filmu legendárního režiséra Chena Kaigeho. „Pozdní období vlády dynastie Čching je pro mě velmi inspirativní,“ říká Tu, „i hledání způsobu, jak přenést historický styl života do moderní doby a promísit ho s modely Miu Miu.“

miu miu

Jako ptáci, kteří dostali svobodu, vstupují ženy na scénu z obří ptačí klece, symbolu přepychu pozdní dynastické Číny. „Byla to čínská doba baroka, jeho jazyk je stylově velmi propracovaný,“ poznamenává Tu Nan. Filmové pojetí moderní doby, protkané relikty éry dávno minulé...

Střet světů, zašumí tlumený šepot. Příběhy lásky a ženskosti od Eileen Chang, její popisy života a míst v Šanghaji 40. let tvoří skryté pozadí přehlídky – kontinuum ženského pohledu, který v jádru zůstává čínský.

 

Podívejte se s ELLE.cz do nové podoby legendárního klubu: