Vaření na víkend: dýňové lívance

Co by to bylo za brunch bez lívanců? Zkuste tentokrát nadýchané a vláčné lívance s dýní a perníkovým kořením.

INGREDIENCE (na cca 10 lívanců):

250 ml rostlinného mléka

1 hrnek hladké celozrnné mouky

1 lžička kypřího prášku do pečení

100 g dýňového pyré (upečete dýni a rozmixujete ji)

lžička perníkového koření

dvě lžíce sladidla (agávového, javorového, nebo datlového sirupu)

špetka soli

kokosový, nebo jiný olej na opekání lívanců

POSTUP:

V míse si smíchejte suché ingredience: mouku, sůl, kypřící prášek a koření.

Rozmixujte, nebo pořádně promíchejte mokré suroviny: dýňové pyré, mléko a sladidlo.

Do sypké směsy přidejte postupně tekutou směs. Pořádně promíchejte, aby se vytvořilo těsto bez hrudek.

Na rozpálené pánvi s troškou oleje opékejte lívance. Obraťte je vždy až se na povrchu začnou tvořit bublinky, buďte trpělivý. 

Podávejte je s čerstvým, nebo zmraženým ovocem, domácí marmeládou, nebo oříškovým máslem. 

Černá jak noc
Černá jak noc

Časopis ELLE

Listopadové vydání tištěné ELLE 11/24