Ochutnejte drink podle Coco Chanel

Varianta s francouzským aperitivem na bázi vína

Tato verze Coco Chanel je poměrně sladká, nicméně velmi ikonická. Základ tvoří francouzský aperitiv na bázi vína Lillet Blanc (ten si můžete vybavit třeba z filmové série James Bond, Lillet Blanc je totiž jednou z ingrediencí Bondova oblíbeného Vesper Martini), který je příjemně doplněný o sladkou chuť bezinky a pár kapek limetkové šťávy.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 60ml francouzského aperitivu Lillet Blanc

  • 20ml limetkové šťávy

  • 15ml bezinkového syrupu

  • Trochu citrónové kúry

  • Trochu růžové vody (pouze pro příjemné aroma)

Postup:

Výše uvedené ingredience protřepejte s jednou kostkou ledu a nalijte do vychlazené sklenice. Přidejte drcený led tak, aby se na vrcholu sklenice téměř vytvořil kopeček. Na ozdobu použijte třeba pár lístků máty, která drinku dodá svěží aroma.

Trend 2023: Butterfly haircut je největším hitem roku

elle.cz

O trochu jednodušší verze, ale o to silnější

Vyhledáváte-li spíše drinky s tvrdým alkoholem, který mají ten správný šmrnc a zároveň jsou jednoduché na přípravu, jste tady správně. Tato verze Coco Chanel je o něco více exotická a navíc má ten správný říz.

Na přípravu budete potřebovat pouze dvě ingredience:

  • 90ml kokosové vodky

  • 30ml bezinkového syrupu

Postup:

Vodku a syrup nalijte spolu s kostkami ledu do barmanského shakeru a pořádně protřepejte. Po prostřepání nechte drink chvíli odpočinou a uležet, poté můžete podávat.

Proč je tak těžké poučit se z chyb a proč je děláme pořád dokola?

elle.cz

Všechno dohromady a ještě víc!

Máte-li své drinky rádi trochu více „extra”, máme pro vás naprosto ideální variantu. S přípravou si dáte sice o něco více práce, nicméně výsledkem budete s přehledem konkurovat těm nejlepším světovým barům.

A co budete potřebovat na přípravu?

  • 40ml prémiové vody (doporučujeme francouzksou značku Grey Goose)

  • 20ml Lillet Blanc

  • 10ml redukovaného jihofrancouzského vína Chateauneuf de Pape

  • Prémiové šampaňské (doporučujeme např. Moet et Chandon Vintage, ročník 2004)

Na ozdobu pak můžete použít například: kaviár, květy jasmínu, či lístky máty.

Postup:

Všechny ingredience kromě šampaňského nalijte do barmanského shaku spolu s ledem a pořádně protřepejte, aby se drink ledem opravdu ochladil. Až budete mít hotovo, do sklenice nalijte nejdříve trochu šapmaňského a následně sklenici dolejte drinkem. Ozdoba drinku je zcela na Vás.

Autor: Aneta Akgul
Zdroj: Liquor.com, Forbes.com