Nekonvenční krásky: 5 instagramových modelek, které vás ohromí

Text: Eva Šindlerová

Tyhle ženy zpochybňují zažité normy konvenční krásy. Pro někoho jsou odpuzující, pro někoho přirozeně nádherné. Krása byla vždy subjektivní záležitost a neexistuje pro ni žádná správná směrnice. V průběhu času vždy existovaly ženy, jež nesplňovaly normy ideální krásky, ale přesto – a možná právě proto – byly, jsou a budou velice úspěšné. 

modelky instagram

Sophia Hadjipanteli

@sophiahadjipanteli

Přesto, že je na srostlé obočí dnes nahlíženo s odporem, v antickém Řecku tomu bylo přesně naopak. Žena s výrazným a nejlépe propojeným obočím byla považována za velmi atraktivní a o nápadníky neměla nouzi. „Děti se mi za mé obočí smály už ve školce,“ vzpomíná Sophia. „S výrazným obočím jsem se už narodila a nevidím důvod, proč bych se ho měla zbavovat jen kvůli obecnému standardu krásy. Je to takový tichý protest proti společnosti. Chci, aby byla každá žena pyšná na své, byť atypické přednosti a nedokonalosti. To ji dělá nádhernou.“ Ženy byly před dvěma sty lety upalovány na hranici za pihy nebo příliš výrazné znaménko, maličkost, která je v současné době považována za symbol přirozené krásy. Dnes si pihy napříč celým světem dokreslují tužkou na obočí, aby byly trendy. Sophia je malou vzpourou proti všem zažitým konvencím a upozorňuje ženy na to, aby se nikdy nebály být samy sebou.

----------------------------------------------------------------------------------------------

modelky instagram

Tsunaina

@tsunaina

Tsunaina pochází z Tibetu a podmaňuje si svět svou alabastrovou tváří jako vytesanou z mramoru. Její atypické rysy, rovný tupý nos a souhra mateřských znamének do konstelace souhvězdí, okouzlily svět Instagramu. Tsunaina byla oslovena na ulici hledačem talentů, který ji zavedl do modelingové agentury a svět po ní začal šílet. Je múzou make-up artistů a v únoru 2018 otevřela přehlídku ASAI na London Fashion Weeku. Na Instagramu ji sleduje 183 tisíc lidí a jejich počet rychle stoupá.

----------------------------------------------------------------------------------------------

modelky instagram

Diandra Forrest

@diandraforrest

Móda albíny miluje. Diandra je černoška s alabastrovou pletí, zelenýma očima a přirozeně světle plavými vlasy. Narodila se v Bronxu, je jí 28 let a dnes se živí jako modelka. „Ze školy jsem chodila s pláčem,“ vzpomíná. „Děti mě zesměšňovaly, ptaly se mě, jestli jsem adoptovaná a nikdo na mě samozřejmě nenechal nit suchou. Říkali mi bílá hubo nebo Caspre.“ Netrvalo dlouho a situace se otočila – z ošklivého káčátka se stala krásná bílá labuť. V rané pubertě Diandru objevil na ulici fotograf Shameer Khan, kterého její netradiční zjev okouzlil. „Řekl mi, že jsem krásná a měla bych se stát modelkou. Byla jsem ohromená, do té doby mi nikdy nikdo nic takového neřekl.“ Diandra Forrest je dnes velmi vyhledávanou alternativní modelkou.

----------------------------------------------------------------------------------------------

modelky instagram

Brunette Moffy

@moffygathornehardy

Ať se vám to líbí, nebo ne, Brunnete Moffy bourá bariéry módního světa. Dokázala si snadno a hlavně velice rychle obtočit své fanoušky kolem prstu, a to i přes malý handicip – šilhání. Nekonvenční kráska již podepsala smlouvu s modelingovou agenturou Storm, pro niž svého času pracovala i Kate Moss nebo Cara Delevingne. Do povědomí veřejnosti se dostala také díky časopisu Pop, pro který nafotila titulní stranu.

----------------------------------------------------------------------------------------------

modelky instagram

Winnie Harlow

@winnieharlow/

Mladičká kanadská modelka známá jako Winnie, vlastním jménem Chantelle Brown-Young, je mimo jiné také aktivistka a bojovnice za ženská práva. Upozornila na sebe americkým seriálem America's Next Model, kde ohromila nejen svou krásou, ale hlavně dvoubarevnou kůží. „Děti se mi samozřejmě smály,“ svěřila se Winnie. Dnes se o ni návrháři perou, smlovu už podepsala se značkami jako Swarovski, Diesel, Desigual nebo Sprite. Pravidelně se objevuje na newyorském fashion weeku nebo na slavném galavečeru Met Gala.