Pečení na víkend: Čokoládový mugcake

Text: Lenka Skarupová

Dokonalý nadýchaný a jednoduchý dezert. Snadno si ho můžete vzít i na snídani, nebo na svačinu do práce. Navíc je bezlepkový a s minimem cukru.

INGREDIENCE:

- 2 lžíce kokosové mouky

- 1 lžíce kokosového cukru

- 0,5 lžíce nepraženého kakaa

- 0,5 lžičky prášku do pečení

- 1 lžíce jablečného protlaku

- 1 lžíce oříškového másla

- 4 lžíce rostlinného mléka (kokosového, mandlového)

- hrst malin

- 80 g čokolády

POSTUP:

1. Neprve si v malé míse smícháme všechny suché ingredience.

2. Poté přidáme protlak, oříškové máslo, mléko a pořádně zamícháme.

3. Nachystáme si zapékací mističku, nebo hrnek.

4. Dáme dovnitř půlku směsi, doprostřed umístíme kousky čokolády a opět zalijeme zbytkem směsi.

5. Nakonec dáme nahoru maliny a dáme péct do trouby na 175 stupňů na 20 minut, nebo do mikrovlnky na 60 s.

gurmán
gurmán

Časopis ELLE

ELLE Říjnové vydání 10/24