Pečení na víkend: Perníková granola

Směs vloček, ovoce, oříšků a semínek to je klasika. Když to všechno zapečete s datlovým sirupem a šťávou z pomeranče, tak to povýšíte na úžasnou křupavou granolu s vůní perníčků.

INGREDIENCE:

Základ:

  • 500 g balení ovesných vloček - můžete použít i bezlepkové

Dle fantazie, možností a chutí:

  • 1/2 hrnku lněných semínek

  • 1/3 hrnku konopných semínek

  • 1/3 hrnku chia semínek

  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek

  • 1/2 hrnku dýňového semínka

  • cca 200 g kešu ořechů

  • 100 g sušeného ovoce – použila jsem švestky

  • kokosové vločky

Na dochucení:

  • špetka soli

  • lžička skořice

  • lžíce perníkového koření

  • šťáva z jednoho pomeranče

  • 1/2 hrnku datlového sirupu

POSTUP:

  1. edehřejte si troubu na 160 °.

  2. V míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.

  3. Přidejte špetku soli, koření, směs šťávy z pomeranče s datlovým sirupem a vše pořádně rukama promíchejte.

  4. Rozprostřete na plech s pečícím papírem. Mně to vyšlo na dva plechy. Pekla jsem v intervalech 8 minut. Vždy jsem směs promíchala vařečkou, aby se vločky nezpekly dohromady. Celkově jsem granolu pekla cca 25 minut.

  5. Granolu nechte vychladnout a poté do ní přidejte nakrájené sušené ovoce a kokosové vločky.

  6. Uskladněte ji v uzavřené nádobě.

  7. Podávejte s jogurtem, (ne)mlékem, nebo ji mlsejte jen tak. ?

Další recepty a gastromapu najdete na @cernajaknoc_ a na cernajaknoc.cz

PEČENÍ NA VÍKEND
PEČENÍ NA VÍKEND
PEČENÍ NA VÍKEND

Časopis ELLE

ELLE Říjnové vydání 10/24