Sladké na víkend podle Černá jak noc: zdravé veganské snickers

zdravé veganské Snickers

Ingredience:

těsto:

1,5 hrnku kokosové mouky

3 lžíce kokosového oleje

5 Medjool datlí

 

karamel:

1 a ¼ hrnku Medjool datlí

¼ hrnku arašídového másla

1-2 lžíce mandlového mléka

špetka soli

 

hrst nasekaných arašídů

300 g čokolády

Snickers
  • Vyložte zapékací misku pečícím papírem nebo fólií.
  • V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
  • Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy. 
  • Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
  • Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni.
  • Jakmile bude čokoláda rozpuštěná nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
  • Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem.
recept - veganské Snickers

Další skvělé recepty a gastromapu najdete na Instagramu @cernajaknoc a na cernajaknoc.cz.

Časopis ELLE

ELLE Říjnové vydání 10/24