Okolí nové Masaryčky se příjemně zaplňuje čím dál tím lahodnějšími gastro hotspoty. K dnes už kultovní kavárně EMA Espresso se připojila cukrárna Ivety Fabešové, L’Osteria nebo FUZE, o které jste si na stránkách ELLE mohli přečíst nedávno. Nejnovějším přírůstkem je dvojice podniků skrývající se pod názvem Noel. V nejvyšším patře představuje spojení středomořských a asijských kuchyní Noel Restaurant & Bar. Slavnostní večeři nebo prvotřídní koktejly vám budou chutnat v luxusním interiéru s výhledy na panorama Starého Města.
Přízemí se naopak stane vaším nejoblíbenějším místem, kam v centru na oběd. A právě do Noel Cafe mířím i já. Dnes se servíruje kuřecí velouté s mini škvarky a domácí houskou. Zatímco se stále rozplývám bohatostí chutí, na stole už přistávají špagety Cacio e Pepe s lososovým tatarákem – čerstvá ryba je svěžím kontrastem k dokonale krémové omáčce a pikantní pepř už jen dodá potřebný kick. Za sladkou tečkou mířím ke skleněné vitríně, nad red velvet šnekem, kávovým choux a variací na medovník nakonec vyhrává éclaire s mučenkou. Jedna snad ani nestačí! A díky grab & go tady najdete také dobrý oběd, který si můžete odnést do jedné z mnoha lokálních kanceláří.

Menu, založené na sezonních jídlech, sestavil šéfkuchař Mickey Bhoite, který minimálně svým životním příběhem spojuje dvě z největších světových kuchyní. Narodil se a vyrostl v italském Toskánsku do indické rodiny. A v Itálii také nastartoval svou kariéru ve světě kulinářského umění. Jeho filozofie comfort dining kombinuje autentické italské chutě s lehkostí a svěžestí, které jeho pokrmy odlišují. Majiteli a tvůrci konceptu jsou Jessica Sjöö a její partner Anderson Noël, kteří oba mají dlouholeté zkušenosti s gastronomickými projekty a cestami po celém světě. Jessica otevřením podniku Noel navázala také na gastronomickou tradici svého tatínka, úspěšného restauratéra Tommyho Sjöö, zakladatele skupiny Barock.
- Zdroj článku:
Autorský text