![ergergeg egerg](/sites/default/files/public/styles/content_lg/public/2019-06/645209014537041387485225857130958360150016n.jpg?itok=gyAPhnCk)
rger
Ingredience:
- dvě hrsti baby špenátu
- 3 mrkve
- 1 pomeranč
- javorový sirup/cukr
- hrst uvařené cizrny
- olivový olej
- sůl
- pepř
- balsamiko
- citron
- hrst vlašských ořechů
![ergergerg eregeg](/sites/default/files/public/styles/content_lg/public/2019-06/648865707014351803114953644007776146948096n.jpg?itok=6yGMrPH1)
egege
Postup:
- Nejprve si na jedné pánvi opečeme očištěnou překrojenou mrkev na olivovém oleji.
- Oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na tenké plátky. Ty také krátce opečeme z obou stran na olivovém oleji.
- Nakonec na opečené mrkve a pomeranče přidáme asi lžíci javorového sirupu, nebo cukru. Stáhneme plamen a necháme krátce zkaramelizovat.
- Uvařenou cizrnu krátce opečeme do zlatova.
- Nachystáme si dresink. V malé zavařovačce smícháme lžíci oleje, lžíci balsamika, přidáme lžičku citrónové šťávy, sůl a pepř.
- Nožem posekáme hrst vlašských ořechů.
- Ve větší míse smícháme dvě hrsti omytého špenátu s dresingem.
- Salát podáváme v hlubší míse. Nandáme salát a na něj dáme mrkve, plátky pomeranče, posypeme oříšky a podle chuti zakápneme balsamikem.
![efvwaef evfwsfvw](/sites/default/files/public/styles/content_lg/public/2019-06/648721893950653277677276171620764559605760n.jpg?itok=rMXg6OaB)
efwef
Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a @cernajaknoc.