ELLE Menu: Proteinový banánový chléb bez lepku

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Tento chléb je skvělý jako snídaně, svačina nebo dokonce jako dezert po cvičení. Pojďme se společně podívat, jak si tuto pochoutku připravit krok za krokem:

Ingredience

Co budete na proteinový banánový chlebík potřebovat?

4 banány, spíš malé nebo střední nebo 3 velké

2 vejce

mletou skořici

špetku soli

lžičku jedlé sody

bezlepkovou ovesnou mouku

proteinový prášek (já použila vanilkový od GymBeam)

kokosový cukr

Mohlo by se vám líbit

Fit tip: Zdravá snídaňová miska pro harmonizaci hormonů a krásnou pleť

Ranní rituál hraje klíčovou roli v udržení hormonální rovnováhy a celkového zdraví. Jednou z efektivních cest je zvolit si vyváženou snídani, která bude výživově bohatá a podpoří tak vaše tělo během celého dne. Naučte se proto přípravu snadné a hlavně zdravé snídaňové misky, která se postará o harmonizaci hormonů i o krásnou pleť!
elle.cz

Postup

1. Předehřejte si troubu na 200°, připravte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem.

2. V míse rozmačkejte 3 banány vidličkou. Jakmile budou pořádně rozmačkané, skoro tekuté, přidejte do nich vejce a promíchejte.

3. Postupně začněte přidávat sypké ingredience. Začněte kokosovým cukrem (dle libosti a potřeby sladit, já přidávám většinou od oka), poté přidejte skořici, sodu na pečení (na špičku lžičky) a špetku soli. Přidejte dvě odměrky proteinu a za míchání postupně přisypejte ovesnou mouku. Pořádně promíchejte.

4. Směs rovnoměrně nalijeme do formy a zbylý banán rozkrojíme na půl a položíme ho na vylitou směs.

5. Pečeme v horkovzdušné troubě 30 až 45 minut nebo do té doby, než vytáhnete čistou špejli při testování.

Nechte 10 min odstát a servírujte s hustým jogurtem (řeckým nebo jakoukoliv alternativou) a dozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem, arašídovým máslem nebo medem.

Přejeme dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit

ELLE Menu: Snadný recept na lahodné čokoládové brownies

Vydejte se za máslovou vůní do Supernova Bakehouse a ochutnejte croissant tak, jak ho dělají v nejlepších francouzských pekárnách. Tohle sladké království ale namísto u Seiny najdete na břehu Vltavy.
elle.cz

Zdroj: autorský článek