ELLE Menu: Proteinový banánový chléb bez lepku

Tento chléb je skvělý jako snídaně, svačina nebo dokonce jako dezert po cvičení. Pojďme se společně podívat, jak si tuto pochoutku připravit krok za krokem:

Ingredience

Co budete na proteinový banánový chlebík potřebovat?

4 banány, spíš malé nebo střední nebo 3 velké

2 vejce

mletou skořici

špetku soli

lžičku jedlé sody

bezlepkovou ovesnou mouku

proteinový prášek (já použila vanilkový od GymBeam)

kokosový cukr

Fit tip: Zdravá snídaňová miska pro harmonizaci hormonů a krásnou pleť

elle.cz

Postup

1. Předehřejte si troubu na 200°, připravte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem.

2. V míse rozmačkejte 3 banány vidličkou. Jakmile budou pořádně rozmačkané, skoro tekuté, přidejte do nich vejce a promíchejte.

3. Postupně začněte přidávat sypké ingredience. Začněte kokosovým cukrem (dle libosti a potřeby sladit, já přidávám většinou od oka), poté přidejte skořici, sodu na pečení (na špičku lžičky) a špetku soli. Přidejte dvě odměrky proteinu a za míchání postupně přisypejte ovesnou mouku. Pořádně promíchejte.

4. Směs rovnoměrně nalijeme do formy a zbylý banán rozkrojíme na půl a položíme ho na vylitou směs.

5. Pečeme v horkovzdušné troubě 30 až 45 minut nebo do té doby, než vytáhnete čistou špejli při testování.

Nechte 10 min odstát a servírujte s hustým jogurtem (řeckým nebo jakoukoliv alternativou) a dozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem, arašídovým máslem nebo medem.

Přejeme dobrou chuť!

ELLE Menu: Snadný recept na lahodné čokoládové brownies

elle.cz

Zdroj: autorský článek