Přejít k hlavnímu obsahu
Elle
  • Vyhledávání
  • Facebook
  • Tiktok
  • Instagram
Předplatné

Main navigation

  • Móda
    • Novinky
    • Módní trendy
    • Nákupy
    • Doplňky
    • Návrháři
    • Street style
    • Módní přehlídky
  • Krása
    • Vlasy a účesy
    • Make-up
    • Parfémy
    • Testujeme
    • Fitness a zdraví
    • Výběr měsíce
    • Péče o tělo a pleť
  • Celebrity
    • Novinky
    • Styl slavných
    • Rozhovory
  • ELLEphoria
  • Láska a sex
    • Singles
    • Vy a on
    • Sex
    • Svatba
  • Horoskopy
    • Sluneční
    • Partnerský
    • Čínský
    • Keltský
    • Indiánský
    • Numerologie
  • Lifestyle
    • Kulturní tipy
    • Dekor
    • Cestování
    • Technologie
    • Empowerment
  • ELLE BEAUTY LOUNGE
  • ELLE Stories
  • Elle decoration
Více
      • Facebook
      • Tiktok
      • Instagram
      Informace
      Redakce

      Newsletter

      Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami společnosti Burda International CZ s.r.o. a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda - Burda International CZ s.r.o. bude s Vašimi údaji pracovat zejména k organizaci a vyhodnocení akce a zasílání novinek.
      Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení mají mrkev i batáty krásně oříškovou chuť.  Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Mrkvovo-batátový krém s pomeranč

      Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení mají mrkev i batáty krásně oříškovou chuť.
      Text: Lenka Skarupová
      wfwef
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Melounový salát s fetou

      Lehký a jednoduchý salát vás skvěle zasytí a díky šťavnatému melounu i osvěží!
      Text: Lenka Skarupová
      geg
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend: Raw jahodové knedle podle Černá jak noc

      Rychlý a svěží recept bez výčitek pro každého milovníka sladkých knedlíků. Ideální na horké letní dny, kdy vás neláká vařit.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Zapletený chléb s pestem podle Černá jak noc

      Rychlý a jednoduchý chlebový pletenec se hodí na sváteční stůl i posezení s přáteli. Můžete ho naplnit vašim oblíbeným pestem, nebo sušenými rajčaty.
      Text a foto: Lenka Skarupová
      Spaghetti Alfredo
      Mix
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc Spaghetti Alfredo

      Rychlá večeře či oběd, který potěší každého milovníka těstovin. Krémová omáčka Alfredo je jemná a v obměněné verzi s jogurtem je i velmi lehká. A to jak na trávení, tak na přípravu. Pojďme se do toho pustit!
      Text: Lenka Skarupová
      Tipy na víkend
      Gurmán
      Šárka Holčíková / Sdílet

      Sladké na víkend podle Černá jak noc: zdravé veganské snickers

      Upršený víkend nás sice podle všech předpovědí nečeká, ale i tak si můžete dopřát malou neřest v podobě snickers. Tahle verze je navíc zdravá, takže žádný pocit viny a směle do nich.
      Recept: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Pečené hrušky podle Černá jak noc

      Nenechte se zmást, vypadají komplikovaně, ale zkaramelizované hrušky zvládnete bez problémů připravit za pár minut. Jsou dobré a ještě zdraví prospěšné.

      Text: Lenka Skarupová
      kbkbkb
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Špenátový salát

      Saláty jsou v létě skvělou volbou. Tento salát rozhodně není nudný. Díky svěžímu dresingu z balsamika a opečeným mrkvím je krásně křupavý a zároveň vás cizrna v něm skvěle zasytí.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Karbanátky s kedlubnovým zelím podle Černá jak noc

      Zeleninové karbanátky s vločkami doplněné o křupavé a sladké zelí z kedlubny. To je menu na první dubnový víkend. Na karbanátky můžete použít i zbytky dužiny z odšťavněné šťávy. Pokud by vám nedržely při sobě, přidejte lžičku mletého lněného semínka nebo chia.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Velikonoční pečení: Mazanec podle Černá jak noc

      Mazanec patří k Velikonocím a dle tradice se jí na Bílou sobotu. Je z kynutého těsta, posypaný mandlemi a plný rozinek.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Chřest s holandskou omáčkou

      Sezóna chřestu je v plném proudu, a proto toto „bílé zlato“ určitě nesmí chybět na vašem talíři. Chřest je plný vitaminů, je krásně křupavý a nasládlý po hrášku. Holandská omáčka spolu s brambůrkami skvěle doplní tento (ne)tradiční recept.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Cibulačka podle Černá jak noc

      Cibulačka je typická polévka pro francouzskou kuchyni a prý nejde udělat bez másla. Já myslím, že mi nic nestojí ve výzvě ji udělat v čistě rostlinné podobě, tak pojďme na to! Základem jsou bylinky a obyčejná žlutá cibule.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Bramborové knedlíky s tofu a zelím podle Černá jak noc

      Knedlo zelo je nedělní klasika. V mrazivém počasí příjemně zahřeje a navíc pohladí na duši. A navíc to jde i bez masa. Jak? To vám prozradí Černá jak noc. Bude chutnat všem bez výjimky, uvidíte.

      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Čokoládová pěna podle Černá jak noc

      Vynikající čokoládová pěna plná zdravých tuků z avokáda a lahodného kakaa. Pěna je rychlý dezert, který můžete dát do malé zavařovačky a máte skvělou svačinu do školy, či práce.
      Text: Lenka Skarupová
      salát
      Recepty
      Anna Basiková / Sdílet

      Víkendové vaření: Špaldový salát podle Černá jak noc

      Zkuste do salátu přidat nešlechtěnou pšenici špaldu a uvidíte, že se vás nejen skvěle zasytí, ale také do vašeho jídelníčku přibyde spousta bílkovin.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Marinované houby podle Černá jak noc

      Jsou skvělé do salátu, k bramborám i rýži, do asijské polévky, anebo jen tak s chlebem. Můžete použít české žampiony, portobello či shiitake.
      Text: Lenka Skarupová
      Mix
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Crème brûlée podle Černá jak noc

      Créme Brûllee je dezert původem z Francie. Má konzistenci jako puding, je velmi jemný a příprava zabere jen chvíli. Má typickou karamelovou krustu na povrchu, kterou získáte díky rozžhavení cukru. K tomu potřebujete flambovací pistoli, ale dá se to zvládnout i v troubě na program grill.

      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vánoční cukroví zdravě: Čokoládové truffles podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová

      Před námi je třetí adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru.

      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend podle Černá jak noc: Čokoládové cookies

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila recept na vláčné sušenky z kokosové mouky, tudíž jsou bez lepku. Chutnají skvěle se sklenicí ovesného mléka.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Zelný salát s lískovými oříšky

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila lehký lahodný salát z červeného zelí.
      Text: Černá jak noc
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vánoční cukroví zdravě: Marokánky podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová
      První adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělé „křupavosti“.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Jablečná svačinka podle Černá jak noc

      Chtěla jsem vytvořit koláč/buchtu bez přidaného cukru a vznikla jablečná svačinka, kterou můžete podávat jako dezert, nebo si ji nakrájet na tyčinky (chuťově připomíná flapjack) a vzít si ji do školy, nebo do práce. Příprava zabere jen 20 minut a výsledek je skvělý!
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Hrášková pomazánka podle Černá jak noc

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na osvěžující pomazánku z hrášku a cizrny. Díky čerstvým lístkům máty ozvláštníte její chuť a jistě oslníte každou návštěvu. Pomazánka je skvělá i na svačinu. Zasytí a cizrna je navíc plná bílkovin.
      Text: Lenka Skarupová
      cuketové brownie
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: cuketové brownie

      Udělejte si víkend o poznání sladší! Máme pro vás super tip na skvělý dezert podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Hlívový guláš podle Černá jak noc

      Krásný start do nového víkendu. Dnes mám pro vás recept na houbový guláš z hlívy ústřičné. Slyšela jsem na něj samou chválu a je opravdu k nerozeznání od toho klasického. Sezona hlívy je navíc v plném proudu, takže pro ni vyražte do lesa, nebo na farmářské trhy.


      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Žemlovka s arašídovým máslem podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová

      Žemlovku jsem v dětství milovala, proto mě napadlo ji trošku obměnit a rohlíky nahradit bezlepkovým celozrným chlebíkem. Žemlovka neobsahuje klasický cukr, je šťavnatá, plná sladkých rozinek a křupavých oříšků.
      Schvalovačka
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Skořicové rolky podle Černá jak noc

      TEXT: Lenka Skarupová
      Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové šneky. Skořice je úžasné koření, jež se hodí nejen v podzimním čase. Provoní vám krásně kuchyni a navíc podporuje trávení.
      Pečení na víkend
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Pečení na víkend: Pastel de nata

      Nemusíte odcestovat do Lisabonu, abyste si užili jejich gastronomický národní poklad. Vyzkoušejte verzi naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Mini Quiche podle Černá jak noc

      Dochází vám inspirace pro víkendové vaření? Vyzkoušejte mini quiche!
      Mix
      Redakce / Sdílet

      Víkendové vaření s Černá jako noc: Co ráda jí a kam chodí na snídani nová posila ELLE.cz?

      Vaření a pečení - to jsou často jedny z mála chvil, kdy jsme offline. Něco krásného si o víkendu připavit je podle nás skvělý relax. Od příštího týdne se můžete těšit na zdravé a lehké recepty od Lenky z Černá jako noc. Kromě toho, že naprosto skvěle vaří také ví, kam na nejlepší snídani v Praze i v Brně a jaký zelený čaj je ten nej. Co nejradši jí a pro koho nejradši vaří?
      Recepty
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: hrušková galetka podle Černá jako noc

      Křehký koláč s hruškami je ideální na nedělní snídani.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Batátový koláč podle Černá jak noc

      Na tento víkend jsem pro vás připravila recept na koláč ze sladkých brambor batátů s tóny pomeranče a citrónu. Nejlépe chutná podávaný s kokosovou šlehačkou a uleželý do druhého dne v lednici. Pokud do korpusu použijete bezlepkové vločky bude koláč plně bez lepku.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Víkendové vaření: Falafel podle Černá jak noc

      Přiznám se, že jsem dlouho kupovala směs na falafel, kterou jenom rozmícháte v horké vodě a vytvarujete z ní kuličky. Po návštěvě pražského podniku Paprika mi to však nedalo a musela jsem vytvořit recept vlastní. Překvapivě vůbec není těžký na přípravu, vše se jen rozmixuje a díky správné metodě máčení cizrny ani nemusíte používat tu z plechovky.
      Text: Lenka Skarupová
      Schvalovačka
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Špenátové ravioli podle Černá jak noc

      Ravioli jsou plněné italské těstoviny z tenkého těsta. Můžete je naplnit různě, například sušenými rajčaty nebo špenátem - jako jsem je připravila já. V kombinaci s kešu sýrem a lahůdkovým droždím chutnají fantasticky. Nebojte se experimentovat s bezlepkovou nebo celozrnnou moukou. A na těsto opravdu nepotřebujete vejce, drží krásně.
      Veganské Vánoce
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Veganské Vánoce: Štědrovečerní menu podle Černá jak noc

      Pokud zrovna neholdujete kaprovi, máte rádi zdravé a vyvážené jídlo a zároveň si chcete v tento sváteční den pochutnat, zkuste můj odlehčený salát s kokosovými „řízečky“.

      Časopis ELLE

      ELLE
      Objednat předplatné

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakt
        • Volná místa
        • Reklama
        • Obchodní podmínky
        • RSS FEED
      • --- col 2 ---
        • Móda
        • Krása
        • Celebrity
        • Láska a sex
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
      • --- col 3 ---
        • Elle Decoration
        • Horoskopy
        • Mix
    • NASTAVENÍ SOUKROMÍ
    • © 2003-2023 Burda International CZ s.r.o.
      Kopírování obsahu je bez písemného souhlasu Burda International CZ s.r.o. zakázáno

      Vyhledávání