Přejít k hlavnímu obsahu
Elle.cz
  • Vyhledávání
  • Facebook
  • Tiktok
  • Instagram
Předplatné

Main navigation

  • Móda
    • Novinky
    • Módní trendy
    • Nákupy
    • Doplňky
    • Návrháři
    • Street style
    • Módní přehlídky
  • Krása
    • Vlasy a účesy
    • Make-up
    • Parfémy
    • Testujeme
    • Fitness a zdraví
    • Wellbeing
    • Výběr měsíce
    • Péče o tělo a pleť
  • Lifestyle
    • Kulturní tipy
    • Dekor
    • Cestování
    • Technologie
    • Empowerment
  • Horoskopy
    • Sluneční
    • Partnerský
    • Čínský
    • Keltský
    • Indiánský
    • Numerologie
  • Celebrity
    • Novinky
    • Styl slavných
    • Rozhovory
  • ELLE Stories
  • Láska a sex
    • Singles
    • Vy a on
    • Sex
    • Svatba
  • ELLEphoria
  • ELLE BEAUTY LOUNGE
  • ELLE Women Awards
  • Elle decoration
  • Home
Více
      • Facebook
      • Tiktok
      • Instagram
      Informace
      Redakce

      Newsletter

      Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami společnosti BurdaMedia Extra s.r.o. a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí - BurdaMedia Extra s.r.o. bude s Vašimi údaji pracovat zejména k organizaci a vyhodnocení akce a zasílání novinek.
      1. Elle.cz
      2. Vyhledávání
      Pečení na víkend
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Pečení na víkend: Perníková granola

      Sladká tečka snídaně podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc je tady!
      Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení mají mrkev i batáty krásně oříškovou chuť.  Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Mrkvovo-batátový krém s pomeranč

      Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení mají mrkev i batáty krásně oříškovou chuť.
      Text: Lenka Skarupová
      wfwef
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Melounový salát s fetou

      Lehký a jednoduchý salát vás skvěle zasytí a díky šťavnatému melounu i osvěží!
      Text: Lenka Skarupová
      geg
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend: Raw jahodové knedle podle Černá jak noc

      Rychlý a svěží recept bez výčitek pro každého milovníka sladkých knedlíků. Ideální na horké letní dny, kdy vás neláká vařit.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Zapletený chléb s pestem podle Černá jak noc

      Rychlý a jednoduchý chlebový pletenec se hodí na sváteční stůl i posezení s přáteli. Můžete ho naplnit vašim oblíbeným pestem, nebo sušenými rajčaty.
      Text a foto: Lenka Skarupová
      Recept
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: fazolový krém s opečeným květákem

      Co by nemělo chybět při nedělním obědě? My hlasujeme spolu s naší oblíbenou foodblogerkou rozhodně za polévku!
      Tipy na víkend
      Gurmán
      Šárka Holčíková / Sdílet

      Sladké na víkend podle Černá jak noc: zdravé veganské snickers

      Upršený víkend nás sice podle všech předpovědí nečeká, ale i tak si můžete dopřát malou neřest v podobě snickers. Tahle verze je navíc zdravá, takže žádný pocit viny a směle do nich.
      Recept: Lenka Skarupová
      Spaghetti Alfredo
      Mix
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc Spaghetti Alfredo

      Rychlá večeře či oběd, který potěší každého milovníka těstovin. Krémová omáčka Alfredo je jemná a v obměněné verzi s jogurtem je i velmi lehká. A to jak na trávení, tak na přípravu. Pojďme se do toho pustit!
      Text: Lenka Skarupová
      cuketové brownie
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: cuketové brownie

      Udělejte si víkend o poznání sladší! Máme pro vás super tip na skvělý dezert podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      kbkbkb
      Recepty
      Tereza Spilková / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Špenátový salát

      Saláty jsou v létě skvělou volbou. Tento salát rozhodně není nudný. Díky svěžímu dresingu z balsamika a opečeným mrkvím je krásně křupavý a zároveň vás cizrna v něm skvěle zasytí.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Karbanátky s kedlubnovým zelím podle Černá jak noc

      Zeleninové karbanátky s vločkami doplněné o křupavé a sladké zelí z kedlubny. To je menu na první dubnový víkend. Na karbanátky můžete použít i zbytky dužiny z odšťavněné šťávy. Pokud by vám nedržely při sobě, přidejte lžičku mletého lněného semínka nebo chia.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Velikonoční pečení: Mazanec podle Černá jak noc

      Mazanec patří k Velikonocím a dle tradice se jí na Bílou sobotu. Je z kynutého těsta, posypaný mandlemi a plný rozinek.
      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend podle Černá jak noc: Chřest s holandskou omáčkou

      Sezóna chřestu je v plném proudu, a proto toto „bílé zlato“ určitě nesmí chybět na vašem talíři. Chřest je plný vitaminů, je krásně křupavý a nasládlý po hrášku. Holandská omáčka spolu s brambůrkami skvěle doplní tento (ne)tradiční recept.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Pečené hrušky podle Černá jak noc

      Nenechte se zmást, vypadají komplikovaně, ale zkaramelizované hrušky zvládnete bez problémů připravit za pár minut. Jsou dobré a ještě zdraví prospěšné.

      Text: Lenka Skarupová
      Černá jak noc
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: chia puding

      Užijte si zdravý pokrm podle naší oblíbené food blogerky.
      Zkuste tento víkend něco jiného než bábovku! Vynikající koláč s neskutečnou vůni po pomerančích a skořici. Tečkou je sladký karamel z kokosového cukru, který skvěle doplňuje vláčný korpus.  Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Tereza Spilková / Sdílet

      PEČENÍ NA VÍKEND PODLE ČERNÁ JAK NOC: OBRÁCENÝ POMERANČOVÝ KOLÁČ

      Zkuste tento víkend něco jiného než bábovku! Vynikající koláč s neskutečnou vůni po pomerančích a skořici. Tečkou je sladký karamel z kokosového cukru, který skvěle doplňuje vláčný korpus.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Cibulačka podle Černá jak noc

      Cibulačka je typická polévka pro francouzskou kuchyni a prý nejde udělat bez másla. Já myslím, že mi nic nestojí ve výzvě ji udělat v čistě rostlinné podobě, tak pojďme na to! Základem jsou bylinky a obyčejná žlutá cibule.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Bramborové knedlíky s tofu a zelím podle Černá jak noc

      Knedlo zelo je nedělní klasika. V mrazivém počasí příjemně zahřeje a navíc pohladí na duši. A navíc to jde i bez masa. Jak? To vám prozradí Černá jak noc. Bude chutnat všem bez výjimky, uvidíte.

      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Čokoládová pěna podle Černá jak noc

      Vynikající čokoládová pěna plná zdravých tuků z avokáda a lahodného kakaa. Pěna je rychlý dezert, který můžete dát do malé zavařovačky a máte skvělou svačinu do školy, či práce.
      Text: Lenka Skarupová
      salát
      Recepty
      Anna Basiková / Sdílet

      Víkendové vaření: Špaldový salát podle Černá jak noc

      Zkuste do salátu přidat nešlechtěnou pšenici špaldu a uvidíte, že se vás nejen skvěle zasytí, ale také do vašeho jídelníčku přibyde spousta bílkovin.
      Černá jak noc
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Pečení na víkend: Raffaelo & Bounty

      Nudí vás klasické rohlíčky? Tohle je upgrade podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc!
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Marinované houby podle Černá jak noc

      Jsou skvělé do salátu, k bramborám i rýži, do asijské polévky, anebo jen tak s chlebem. Můžete použít české žampiony, portobello či shiitake.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Sladké na víkend: Jablečná svačinka podle Černá jak noc

      Chtěla jsem vytvořit koláč/buchtu bez přidaného cukru a vznikla jablečná svačinka, kterou můžete podávat jako dezert, nebo si ji nakrájet na tyčinky (chuťově připomíná flapjack) a vzít si ji do školy, nebo do práce. Příprava zabere jen 20 minut a výsledek je skvělý!
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Zelný salát s lískovými oříšky

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila lehký lahodný salát z červeného zelí.
      Text: Černá jak noc
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend podle Černá jak noc: Čokoládové cookies

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila recept na vláčné sušenky z kokosové mouky, tudíž jsou bez lepku. Chutnají skvěle se sklenicí ovesného mléka.
      Text: Lenka Skarupová
      Mix
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Crème brûlée podle Černá jak noc

      Créme Brûllee je dezert původem z Francie. Má konzistenci jako puding, je velmi jemný a příprava zabere jen chvíli. Má typickou karamelovou krustu na povrchu, kterou získáte díky rozžhavení cukru. K tomu potřebujete flambovací pistoli, ale dá se to zvládnout i v troubě na program grill.

      TEXT: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vánoční cukroví zdravě: Čokoládové truffles podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová

      Před námi je třetí adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru.

      Černá jak noc
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: Kadeřávkový salát s topinambury

      Odstartujte nový rok zdravým a chutným jídlem podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vánoční cukroví zdravě: Marokánky podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová
      První adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělé „křupavosti“.
      Černá jak noc
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vaření na víkend: Chilli sin carne

      Potřebujete se s chladnějším počasím prohřát? Vsaďte na pálivý mexický guláš podle naší oblíbené food blogerky.
      pečení na víkend
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Pečení na víkend: Pohankové perníčky

      Perfektní vánoční mlsání podle naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Hrášková pomazánka podle Černá jak noc

      Na tento víkend jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na osvěžující pomazánku z hrášku a cizrny. Díky čerstvým lístkům máty ozvláštníte její chuť a jistě oslníte každou návštěvu. Pomazánka je skvělá i na svačinu. Zasytí a cizrna je navíc plná bílkovin.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Žemlovka s arašídovým máslem podle Černá jak noc

      Text: Lenka Skarupová

      Žemlovku jsem v dětství milovala, proto mě napadlo ji trošku obměnit a rohlíky nahradit bezlepkovým celozrným chlebíkem. Žemlovka neobsahuje klasický cukr, je šťavnatá, plná sladkých rozinek a křupavých oříšků.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Hlívový guláš podle Černá jak noc

      Krásný start do nového víkendu. Dnes mám pro vás recept na houbový guláš z hlívy ústřičné. Slyšela jsem na něj samou chválu a je opravdu k nerozeznání od toho klasického. Sezona hlívy je navíc v plném proudu, takže pro ni vyražte do lesa, nebo na farmářské trhy.


      Text: Lenka Skarupová
      Černá jak noc
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Vánoční cukroví zdravě: Čokoládová kolečka podle Černá jak noc

      Užijte si blížící se advent s cukrovinkami, díky kterým nebudete mít výčitky svědomí. Podívejte se na nový recept naší oblíbené foodblogerky.
      Pečení na víkend
      Gurmán
      Lucie Janotová / Sdílet

      Pečení na víkend: Pastel de nata

      Nemusíte odcestovat do Lisabonu, abyste si užili jejich gastronomický národní poklad. Vyzkoušejte verzi naší oblíbené food blogerky Černá jak noc.
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Mini Quiche podle Černá jak noc

      Dochází vám inspirace pro víkendové vaření? Vyzkoušejte mini quiche!
      Schvalovačka
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Skořicové rolky podle Černá jak noc

      TEXT: Lenka Skarupová
      Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové šneky. Skořice je úžasné koření, jež se hodí nejen v podzimním čase. Provoní vám krásně kuchyni a navíc podporuje trávení.
      Recepty
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: hrušková galetka podle Černá jako noc

      Křehký koláč s hruškami je ideální na nedělní snídani.
      Mix
      Redakce / Sdílet

      Víkendové vaření s Černá jako noc: Co ráda jí a kam chodí na snídani nová posila ELLE.cz?

      Vaření a pečení - to jsou často jedny z mála chvil, kdy jsme offline. Něco krásného si o víkendu připavit je podle nás skvělý relax. Od příštího týdne se můžete těšit na zdravé a lehké recepty od Lenky z Černá jako noc. Kromě toho, že naprosto skvěle vaří také ví, kam na nejlepší snídani v Praze i v Brně a jaký zelený čaj je ten nej. Co nejradši jí a pro koho nejradši vaří?
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Víkendové vaření: Falafel podle Černá jak noc

      Přiznám se, že jsem dlouho kupovala směs na falafel, kterou jenom rozmícháte v horké vodě a vytvarujete z ní kuličky. Po návštěvě pražského podniku Paprika mi to však nedalo a musela jsem vytvořit recept vlastní. Překvapivě vůbec není těžký na přípravu, vše se jen rozmixuje a díky správné metodě máčení cizrny ani nemusíte používat tu z plechovky.
      Text: Lenka Skarupová
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Pečení na víkend: Batátový koláč podle Černá jak noc

      Na tento víkend jsem pro vás připravila recept na koláč ze sladkých brambor batátů s tóny pomeranče a citrónu. Nejlépe chutná podávaný s kokosovou šlehačkou a uleželý do druhého dne v lednici. Pokud do korpusu použijete bezlepkové vločky bude koláč plně bez lepku.
      Schvalovačka
      Redakce / Sdílet

      Vaření na víkend: Špenátové ravioli podle Černá jak noc

      Ravioli jsou plněné italské těstoviny z tenkého těsta. Můžete je naplnit různě, například sušenými rajčaty nebo špenátem - jako jsem je připravila já. V kombinaci s kešu sýrem a lahůdkovým droždím chutnají fantasticky. Nebojte se experimentovat s bezlepkovou nebo celozrnnou moukou. A na těsto opravdu nepotřebujete vejce, drží krásně.
      Veganské Vánoce
      Gurmán
      Redakce / Sdílet

      Veganské Vánoce: Štědrovečerní menu podle Černá jak noc

      Pokud zrovna neholdujete kaprovi, máte rádi zdravé a vyvážené jídlo a zároveň si chcete v tento sváteční den pochutnat, zkuste můj odlehčený salát s kokosovými „řízečky“.

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakt
        • Redakční etický kodex
        • Volná místa
        • Inzerce
        • Všeobecné obchodní podmínky
        • RSS FEED
      • --- col 2 ---
        • Móda
        • Krása
        • Celebrity
        • Láska a sex
        • Zásady ochrany soukromí
        • Cookies zásady
      • --- col 3 ---
        • Elle Decoration
        • Horoskopy
        • Mix
    • NASTAVENÍ SOUKROMÍ
      • Doporučujeme Pravidla etikety | Slovník puberťáků | Partnerský horoskop | Testy a kvízy | Andělská čísla | Cestování | Numerologie podle data narození
      • Aktuální témata Trendy v manikúře | Minulé životy dle numerologie | Partnerské vztahy a numerologie | Seriál Ulice | Trendy pro muže 2025 | Vlasy a účesy 2025 | Boty s kožešinou zima 2025
      • Vaření a recepty Sýrová omáčka | Kuřecí vývar | Makronky | Pařížské rohlíčky | Rychlé obědy z kuřecího masa | Tipy na jednoduché obědy | Jogurtové poháry s mangem | Vosí hnízda | Linecké cukroví
      • Články Elle
      • Zkoušky věrnosti: Kdo jsou lovkyně nevěrníků, které boří vztahy i internet
      • Dvanáct flitrovaných sukní, ve kterých o svátcích skutečně zazáříte
      • Týdenní horoskop od 15. prosince: Ryby objevují nové horizonty, Štíři se potýkají s dluhy, Lvi se zaměří na sebe
      • Jste ve stresu? V khaki zelené se budete cítit odolnější do konce roku
      • Novoroční bilancování: Pět příčin vypadávání vlasů, které vám určitě unikají
      • Nejrušnější období v roce je tady. Kam na drink, večeři, advent a lyže
      • Doporučené články
      • Strávila jsem půl roku na psychiatrii, popsala Elizaveta Maximová přípravu na roli v dramatu Máma
      • Stačilo málo a byla z ní první dáma. Herečka Ilona Svobodová si ale místo Miloše Zemana vybrala svoji životní lásku
      • Kvíz: Poznáte ikonické produkty, které definovaly svět luxusu? Chanel asi znáte, ale co další legendy?
      • Kvíz: Jak se ve světě řekne „Vánoce“? Jazykový test prověří vaše znalosti
      • Kvíz: Vzpomínky, které chutnají: Poznáte kultovní jídla minulého století jen podle popisu?
      • Jak správně hníst těsto? Jednoduchý návod ve 2 krocích pro sladké pečení
      © 2003-2025 BurdaMedia Extra s.r.o.
      Kopírování obsahu je bez písemného souhlasu BurdaMedia Extra s.r.o. zakázáno
      BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání